top of page

Var man hittar man lediga jobb att söka? En guide till de bästa plattformarna för lediga jobb!


Att leta efter ett nytt jobb kan ibland kännas överväldigande. Med så många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att veta var man ska börja. I den här guiden dyker vi ner i de mest populära plattformarna för att hitta lediga jobb.

1. Platsbanken – Den pålitliga källan

Arbetsförmedlingens egen plattform, Platsbanken, har länge varit den första och största anhalten för många som söker jobb i Sverige idag. Med ett enkelt användargränssnitt och en ständigt uppdaterad databas över lediga jobb, är det en bra plats att starta din jobbsökning.


2. LinkedIn – För det professionella nätverket

Många förknippar LinkedIn med nätverkande, men plattformen har även ett stort antal jobbannonser. Här kan du inte bara söka efter jobb, men också visa upp ditt professionella nätverk och se vilka kontakter du kan ha på potentiella arbetsplatser.


3. Andra jobbsajter – Monster, Indeed, och mer

Det finns gott om andra plattformar där arbetsgivare listar lediga tjänster. Sajter som Monster, Indeed och CareerBuilder erbjuder en mängd olika positioner över en mängd olika branscher. Det lönar sig att ha profiler på flera av dessa för att maximera din exponering.


4. Branschspecifika plattformar

Beroende på vilken sektor eller bransch du är intresserad av, finns det ofta specifika jobbsökarsajter eller forum där lediga jobb listas. Dessa kan vara guldgruvor när det gäller att hitta de lite mer kvalificerade jobben.


Oavsett var du befinner dig i din karriär är det viktigt att veta var du kan hitta de bästa möjligheterna. Genom att utnyttja dessa plattformar kan du bredda din jobbsökning och hitta ditt drömjobb snabbare än du kanske tror!


För mer individuell jobbcoaching och matchning hjälper Jobblyftet dig som är arbetssökande genom att matcha dig mot lediga jobb hos arbetsgivare i vårt nätverk, utöver alla de jobb som dagligen publiceras i Platsbanken och andra jobbsökarsajter. Är du nyfiken på att vet mer om hur vi kan hjälpa dig med det kan du läsa mer om det här.


Lycka till med jobbsökandet!

Kommentare


bottom of page