top of page
glad deltagare som fått jobb på lager genom jobblyftet

OM NYSTARTSJOBB

Rätt till anställningsstöd?

Anställningsstödet Nystartsjobb innebär att du som arbetsgivare får tillbaka en del av arbetsgivaravgiften från Arbetsförmedlingen. För att få anställningsstöd måste du uppfylla en rad olika kvalificeringsgrunder.

OM NYSTARTSJOBB

Vem kvalificerar sig för anställningsstödet?

Anställningsstödet Nystartsjobb innebär att du som arbetsgivare får tillbaka en del av arbetsgivaravgiften från Arbetsförmedlingen.

Det finns en rad olika kvalificeringsgrunder för nystartsjobb, bland annat hur länge du stått utanför arbetsmarknaden, din ålder, om du är nyanländ i Sverige eller om du är ungdom som hunnit fylla 20 år. Hur hög ersättning du som arbetsgivare kan få beror på vilka kvalificeringsgrunder kandidaten har och kan ofta vara en kombination av ovanstående. Det är Arbetsförmedlingen som fattar beslut om Nystartsjobb och beräknar hur högt stöd kandidaten kan få.

Vanligtvis är stödtiden 12 månader men kan vara så lång som 36 månader. Anställningsformen för Nystartsjobb kan var visstid, provanställning och tillsvidare, och tjänstgöringsgraden kan vara på deltid.

Du som arbetsgivare får ersättningen utbetald i samband med att du skickar in arbetsgivardeklarationen till Skatteverket. Du behöver alltså betala ut den första lönen för att ersättningen ska börja betalas ut.

deltagare som fått jobb på restaurang med nystartsjobb

OM NYSTARTSJOBB

Nuvarande stödnivåer

Stödnivåerna skiljer sig åt beroende på olika kvalificeringsgrunder. Det kan dels bero på antal månader i arbetslöshet, ålder eller om man är ny i Sverige. Ersättningsnivåerna är kronor per månad under hela beslutsperioden.

stödnivåer av nystartsjobb för jobb via jobblyftet rekrytering
hjälp med rekrytering av jobblyftet

REKRYTERING

Låt oss bli er rekryteringspartner!

Vill ni komma igång med mångfaldsarbete och inkludering? Kontakta oss idag så kan vi prata mer om vår rekryteringsprocess och vad vi kan göra för er.

Tack för ditt meddelande! Vi kommer att kontakta dig så snart som möjligt.

bottom of page