top of page

Tips: CV-databaser

Precis som vi tipsat om tidigare annonseras långt ifrån alla jobb ut innan de tillsätts. För att rekryterare ska kunna hitta just dig i en anställningsprocess är det bra att göra ditt CV sökbart i några av alla CV-databaser som finns på internet. I dessa kan rekryterare som letar efter personer med rätt kompetenser för en tjänst ta kontakt med dig som har lockande erfarenheter.


Vi har tidigare tipsat om LinkedIn som är ett professionellt socialt nätverk - en plats att connecta med ditt nätverk och hitta information om arbetsmarknaden.

Men LinkedIn är faktiskt också en databas som företag och rekryterare kan söka i för att hitta perfekta kandidater för jobb. Att ha en fullständig och uppdaterad LinkedIn-profil där alla dina kompetenser, erfarenheter och utbildningar finns listade. Extra bra är om du kan få dina kompetenser intygade av tidigare kollegor! Här kan du också gå med i grupper som ser intressanta ut och utöka ditt nätverk ännu mer.

Men utöver LinkedIn, som är en mycket mångsidig plattform, finns massvis med andra bra databaser där du kan ladda upp ditt CV för att enklare bli hittad av arbetsgivare.

För att ditt CV ska vara enkelt att hitta och sticka ut i sökningar bör både din profil och ditt CV innehålla ett antal nyckelord som gör att man kan få träff på både bredare, mer generella sökningar, och sökningar på mer nischade kompetenser.

Till exe


mpel bör profilen och CV:t såklart innehålla text om din yrkesroll och titel - för att dyka upp i sökningar på profiler med just den rollen. Men du bör också skriva in sökord som relaterar till speciella kunskaper och kompetenser du har, så att den som söker kan hitta mer detaljerad information. Till sist är det såklart också smart att få med sökord som berör yrkesroller du skulle kunna tänka dig arbeta i - då dyker du upp i sökningar för sådana roller!

Det finns som sagt massvis med databaser - vi rekommenderar ofta Jobbsafari.se, Randstad.se och Jobb.blocket.se!

Det finns också databaser som är särskilt inriktade på specifika branscher, till exempel är Hälsojobb.se en bra sida för jobb inom vård- och omsorg, medan Restaurangassistans.se är bra för restaurang & hotellbranschen!


コメント


bottom of page