top of page

Så skapar du din personliga pitch - En guide för dig som söker jobb

Det finns många verktyg att använda för att sticka ut i mängden när man söker jobb. En personlig pitch, eller presentation är ett av de mest undervärderade verktygen i jobbsökarens verktygslåda. Här kommer ett inlägg om vad en personlig pitch är, varför du bör ha en och hur du kan använda den.

Arbetsintervju

Vad är en personlig pitch?

En personlig presentation, även kallad "hisspitch", är en kort och koncis presentation av dig själv. Tanken är att på bara några sekunder eller minuter kunna förmedla vem du är, vad du söker och vad du kan bidra med hos en potentiell arbetsgivare.


Varför behöver du en personlig pitch?

Tänk dig följande scenario: Du råkar springa på en arbetsgivare i hissen, eller möter någon på ett nätverksevenemang. Hur skulle du snabbt kunna ge en tydlig bild av vem du är och vad du kan erbjuda? Där kommer din personliga pitch in.


Den hjälper dig att:

1. Skapa ett första intryck. Första intrycket varar, och din pitch kan hjälpa till att göra det starkt och positivt.

2. Tydliggöra dina ambitioner. När du berättar vad du söker, sänder du ett klart budskap om din jobbriktning.

3. Framhäva ditt värde. Genom att snabbt lyfta fram vad du kan bidra med, visar du att du är en tillgång för arbetsgivaren.


I vilka sammanhang kan du använda din personliga pitch?

Nästan överallt! På jobbmässor, intervjuer, nätverksevenemang, under kaféträffar, eller till och med när du presenterar dig i nya sociala sammanhang.


Hur skapar du din personliga pitch?

Här kommer några steg att följa:

1. Identifiera din styrka. Vad är det du verkligen brinner för och är bra på?

2. Definiera vad du söker. Är det ett specifikt jobb? En bransch du vill in i? Ett företag du drömmer om?

3. Berätta vad du kan bidra med. Koppla din styrka till vad arbetsgivaren kan ha nytta av.


Exempel: "Hej! Jag är Anna, en passionerad digital marknadsförare med tre års erfarenhet inom SEO och content creation. Jag letar efter en roll där jag kan hjälpa företag att nå toppen av sökresultaten och driva engagemang online."


Jobblyftet kan hjälpa dig!

Osäker på hur du formulerar din personliga pitch? Genom arbetsmarknadstjänsten Rusta och Matcha kan Jobblyftet hjälpa dig skapa en presentation som står ut. Tillsammans tar vi fram en pitch som speglar din personlighet, dina ambitioner och ditt värde på arbetsmarknaden. Kontakta Arbetsförmedlingen om du är intresserad av att gå Rusta och Matcha hos Jobblyftet så hjälper vi dig vidare!


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page