top of page

Vikten av ett genomtänkt och anpassat personligt brev


skriva personligt brev
skriva personligt brev

När du söker jobb är det viktigt att ha ett genomtänkt och anpassat personligt brev. Personliga brevet är din chans att visa arbetsgivaren/rekryteraren vem du är och varför du är rätt person för tjänsten.


Varför är det viktigt med ett personligt brev?

Ett personligt brev ger rekryteraren en mer personlig bild av dig som kandidat. Det är ett tillfälle för dig att berätta om dina styrkor, erfarenheter och varför du är intresserad av tjänsten. Personliga brevet kan också hjälpa dig att sticka ut från mängden av sökande.


Hur skriver du ett bra personligt brev?

Här är några tips för att skriva ett bra personligt brev:

  • Anpassa brevet till varje tjänst du söker. Ta dig tid att läsa igenom tjänsteannonsen noggrant och se till att brevet är anpassat till de krav och önskemål som anges.

  • Var personlig och entusiastisk. Använd ett tydligt och engagerande språk som visar din passion för tjänsten.

  • Lyft fram dina styrkor och erfarenheter. Berätta om vad du är bra på och vad du har åstadkommit i tidigare jobb eller studier.

  • Var kortfattad. Personliga brevet bör inte vara längre än en A4-sida.

Slutsats

Ett genomtänkt och anpassat personligt brev är ett viktigt verktyg när du söker jobb. Genom att följa tipsen ovan kan du skriva ett brev som hjälper dig att sticka ut från mängden och öka dina chanser att få jobb.


Arbetsförmedlingen och rusta och matcha

Om du är arbetssökande kan du få hjälp med bland annat skriva cv personligt brev via Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen erbjuder tjänsten rusta och matcha, som hjälper dig att utveckla din kompetens och öka dina chanser att få jobb. Kontakta oss om du är nyfiken på hur vi kan hjälpa dig genom rusta och matcha.

Comments


bottom of page