top of page

Jobblyftet som samverkanspartnerMed vår mångåriga erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor och jobbcoachning kan vi erbjuda tips och råd om jobbsökande till en bred skara människor. Jobblyftet har för ambition att vara en av de bästa arbetsmarknadsaktörerna i landet och har utarbetade metoder för att lyckas med matchning på arbetsmarknaden.


Därav vårt goda resultat - vi hjälper människor ut i jobb och utbildning. Vi vill dela med oss av det vi kan och nå människor som kan ha nytta av vår kompetens.


I rollen som Sveriges, snart, bästa arbetsmarkandsaktör ingår också ett ansvar. Därför är Jobblyftet engagerade i olika samverkansprojekt med fokus på arbetsmarknad och jobbcoaching. Under 2020 samarbetade vi med Ensamkommandes Förbund som driver projektet Hopp med jobb. Projektet riktar sig till ungdomar som berörs av den nya gymnasielagen där en fast anställning är ungdomarnas enda möjlighet till uppehållstillstånd i Sverige.


Jobblyftets roll var att coacha och utbilda ungdomarna i intervjuteknik. Under hösten genomfördes 100 intervjuer och vi är glada och stolta över att få möjligheten att samarbeta med Ensamkommandes Förbund och för att få vara en del av ungdomarnas resa i att hitta jobb.


Samverkan med Nya Kompisbyrån


Vårt nuvarande samverkansprojekt är tillsammans med Nya Kompisbyrån och deras projekt Färdighetsprogrammet. Målgruppen är densamma, men upplägget något annorlunda.

Projektet pågår under hela 2021 och Jobblyftet kommer hålla i tio föreläsningar under året på temat ansökningshandlingar, dolda jobb, nätverkande och intervjuträning.

I Färdighetsprogrammet får ungdomarna varsin coach med bakgrund inom rekrytering, HR eller jobbcoaching som stöttar och peppar ungdomen i sin resa till en anställning. Jobblyftet bistår med metodmaterial som CV-mallar, tips för nätverkade, övningsmaterial för vanligt förekommande intervjufrågor osv osv. Vi är glada över att få samverka med aktörer som tar sitt uppdrag på stort allvar och tillsammans människor som har drivet att förändra utsikterna för de som står utanför arbetsmarknaden.


Nick Doggen, projektledare för Färdighetsprogrammet om att samverka med Jobblyftet: "Jobblyftet är proffs inom jobbcoachning och rekrytering. Deras kunskap och kompetens är välförankrade och vi har fått mycket positiv feedbackfrpn de ungdomar som deltagit i Färdighetsprogrammet. Jobblyftets entusiasm i att stötta dessa ungdomar att närma sig arbetsmarknaden lyser igenom på ett sätt som är svårt att missa. Vi på Nya Kompisbyrån är mycket glada för vårt samarbete med Jobblyftet!"


Vi har fler samarbeten på gång, håll utkik!

Är din verksamhet intresserad av samverkan med Jobblyftet? Slå en pling till vår VD Malin Gadeborg.

Comments


bottom of page