top of page

När är bästa tiden att söka jobb?


På Jobblyftet vet vi att jobbsökandet kan vara lika tidskrävande som en heltidstjänst i sig.

Men visste du att det finns tider på dygnet som radikalt ökar dina chanser att över huvud taget komma på intervju?

Enligt TalentWorks, som analyserat över 1 600 jobbansökningar, hade de ansökningar som inkommit vid 19.30 allra lägst chans att resultera i en arbetsintervju - med endast 3%.


Faktum är att ansökningar som skickats någon gång efter klockan 16.00 hade en lägre sannolikhet att leda till ett positivt samtal från arbetsgivaren. Statistiken ovan kan såklart låta negativ, men den innebär såklart också att det finns tider på dygnet som avsevärt kan förbättra dina chanser!

TalentWorks analys visade att den bästa tiden att söka ett jobb är mellan 06.00 och 10.00. Att skicka sin ansökan under denna tid kunde innebära upp till 5 gånger(!) högre sannolikhet att landa en intervju. Att vara den sista personen som mailat en arbetsgivare eller rekryterare innan denna börjar sin arbetsdag gör ju bland annat att du hamnar högst upp i inkorgen och sticker ut direkt!Det betyder såklart inte att du själv behöver stressa och jobba på din ansökan under de tidiga morgontimmarna - det går utmärkt att förbereda din ansökan under dagen och antingen schemalägga ett mail, eller skicka mailet själv under morgonen dagen efter.

Men timingen och noggrannhet i CV:t och ditt personliga brev är såklart inte allt - det är också viktigt att mailet du skickar har en intressant rubrik som fångar rekryterarens intresse. Säkerställ att ämnesraden på mailet innehåller ord som rekryteraren kan söka efter i sin mailkorg, och innehåller nyckelord och -fraser som anknyter till tjänsten du söker. Det ökar chanserna att rekryteraren hittar ditt mail senare, exempelvis när de ska läsa på om dig inför din arbetsintervju!

Vill du ha coachning och fler tips om arbetssökande? Kontakta oss!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page