top of page

Att använda Google i jobbsökandet

Precis som vi skrivit om tidigare finns många smarta sätt att hitta jobb utöver de traditionella platsbankerna. I vårt förra blogginlägg tipsade vi om CV-databaser och vi har tidigare skrivit om att 70% av alla jobb aldrig annonseras ut. Det kan alltså vara knepigt att hitta tjänster.


Därför vill vi tipsa om det kanske smartasteverktyget att använda i ditt jobbsökande: Google.

Med världens kraftigaste sökmotor kan du hitta det mesta, och även se hur det ser ut när man söker efter ditt namn.


Genom att leta efter jobb på Google hittar du inte bara tjänster i området du söker efter — du länkas även in på platsbanker och CV-databaser som är relevanta för jobben du söker!


Söker man exempelvis efter ”jobb lager i Stockholm” kommer massvis med resultatett upp. Både annonser för stora jobbsökarsidor som Blocket Jobb, jobbsafari.se, randstad.se och ledigajobb.se men också sökresultat om företag som söker lagerarbetare som leder till ansökningsidor!Använd knappen ”verktyg” för att sortera efter artiklar & sidor som publicerats under en angiven tidsram, ex. ”Senaste veckan”. Då vet du att annonserna du får upp är färska och förmodligen inte tillsatta än.


Förutom att leta efter nya jobb på Google är det också bra att hålla koll på hur det ser ut när en arbetsgivare googlar ditt namn. Det är nämligen många rekryterare och arbetsgivare som gör det för att skaffa sig en uppfattning om dig, och för att de är nyfikna.


Om du till exempel är taggad i olämpliga inlägg på Facebook kan det synas i sökningen. Därför är det en bra idé att se över dina privacy-inställningar för sociala medier så att allt inte visas för vem som helst.


Googla därför dig själv och se vad som dyker upp! Om något jobbigt dyker upp är det bra att se till att få bort detta innan du söker jobb.


Missa inte nästa gång vi uppdaterar vår blogg! Vi påminner om nya inlägg på vår instagram!Comments


bottom of page